ДИКЛАК ГЕЛ 5 процента 50 Г Сандоз (Diclac Gel 5% 50g Sandoz)

Поръчай ДИКЛАК ГЕЛ 5 процента 50 Г Сандоз

Цена: 6,60 лв.

бр.

Продукта не изисква лекарско предписание и може да бъде закупен онлайн.
Преди употреба прочетете листовката.

ATC код: M02AA15

Производител: Sandoz GmbH

Листовка: виж

Характеристика: виж

Описание на ДИКЛАК ГЕЛ 5 процента 50 Г Сандоз

СЪСТАВ: 1 грам съдържа 50 мг Диклофенак - нестероидно противовъзпалително средство, производно на фенилоцетната киселина.

ПОКАЗАНИЯ: Локално, при посттравматично възпаление на сухожилията, ставите, ставните връзки и мускулите, тендовагинит, остеоартрози, дископатии.

ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ: Леко се втрива в кожата около подутата или болезнена област. Количеството зависи от големината на засегнатата област. Прилага се 3-4 пъти дневно.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРОДУКТА

Кое е активното вещество?

1 g гел съдържа 50 mg diclofenac sodium Какво друго съдържа Diclac гел?хидроксипропилметилцелулоза, 2-пропанол, естер на полиол и мастна киселина, ароматна субстанция, пречистена вода 

Какво представлява Diclac гел? 

Противовъзпалителен и противоболков продукт.

За какво се използва Diclac гел?

Болка, възпаление и оток при: - дегенеративни ставни заболявания (артроза на големите и малки стави) - ревматични заболявания на меките тъкани (възпаление на сухожилията и лигаментите, болезнена неподвижност на рамото, възпаление на мускулите и ставите) - спортни и битови травми (навяхвания, контузии, разтежения)

Кога не трябва да прилагате Diclac гел?

Diclac 5% гел не трябва да се прилага при известна свръхчувствителност към диклофенак, ацетилсалицилова киселина, други нестероидни противовъзпалителни средства или към някоя от други съставки на лекарствения продукт.

Какви предпазни мерки трябва да имате предвид?

При прилагане на Diclac 5% гел при пациенти, страдащи от астма, сенна хрема, назални полипи, хронични (обструктивни) белодробни заболявания или хронични инфекции на дихателната система (особено свързани със симптоми, подобни на сенна хрема) и пациенти със свръхчувствителност към противоболкови и противовъзпалителни средства от всеки тип, съществува по-висок риск от възникване на астматични пристъпи (т.нар. непоносимост към аналгетици/аналгетична астма), локален оток на кожата и лигавицата (т.нар. едема на Квинке) или уртикария, отколкото при други пациенти. При тези пациенти Diclac 5% гел може да се прилага само при спазване на определени предпазни мерки и директно проследяване от лекар. Същото се отнася за пациенти, развиващи алергични реакции и към други агенти, при които се наблюдават кожни реакции, сърбеж или уртикария.Diclac 5% гел трябва да се нанася само върху области от кожата с ненарушена цялост, и не трябва да се прилага върху наранена кожа или отворени рани. Трябва да се внимава гелът да не попадне в контакт с очите или лигавиците.

Кои други продукти оказват влияние върху ефекта на Diclac гел или могат да бъдат повлияни от продукта?

До сега не са известни лекарствени взаимодействия при приложението на Diclac 5% гел.

Какви храни и напитки трябва да избягвате?

Не са известни данни за храни и напитки, които трябва да се избягват.С какво трябва да се съобразяват децата и възрастните пациенти при приложение на Diclac гел?Diclac 5% гел не трябва да се прилага при деца под 6 години, тъй като за тази възрастова група няма данни за външно приложение на диклофенак.

Какви специални предпазни мерки трябва да се вземат при бременност и кърмене?

През последните три месеца от бременността и по време на кърмене Diclac 5% гел не трябва да се прилага върху големи области от кожата и за по-продължителен период от време. С какво трябва да се съобразявате при шофиране, при работа с машини и работа в несигурно положение (напр. изкачване на стълби)? До сега не са известни ефекти върху способността за шофиране и работа с машини.

Дозировка, начин и продължителност на приложение:

Препоръчва се следната дозировка, ако Вашият лекар не е предписал Diclac 5% гел в друг режим на дозиране. Моля, спазвайте посочените указания за приложение. В противен случай Diclac 5% гел няма да действа правилно.

В каква доза и колко често можете да нанасяте Diclac гел?

Diclac 5% гел се нанася на тънък слой върху съответните области от кожата 2-3 пъти дневно.

Кога и как можете да нанасяте Diclac гел? Да се втрива в кожата. Да не се приема през устата Diclac 5% гел е подходящ за приложение при провеждане на йонофореза. Тази форма на електротерапия засилва проникването през кожата. Diclac 5% гел трябва да се нанася при отрицателен полюс (катод). Забележка Diclac 5% гел съдържа алкохол (2-пропанол) и поради това не трябва да бъде в контакт с отворени рани, лигавици или с очите.

Колко дълго можете да прилагате Diclac гел? Продуктът може да бъде прилаган от 3 до 7 дни в зависимост от конкретния случай.

Инструкции за съхранение: Срокът на годност на лекарството е напечатан върху опаковката.Да не се употребява след изтичане срока на годност, посочен върху опаковката.След първо отваряне на тубата при плътно затваряне на капачката и присъхранение под 25С продуктът е годен до изтичане на срока, отразен върхуопаковката. Как трябва да се съхранява Diclac гел? Да се съхранява при температура под 25С! Да се съхранява на недостъпни за деца места! Ако имате допълнителни въпроси, моля обърнете се към Вашия лекуващ лекар или фармацевт.

Заместители и други предложения

реклама
Новини и събития

ЯНУ 20 НАЙ-ГОЛЯМАТА НИ АГ-БОЛНИЦА „МАЙЧИН ДОМ” ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ ПРАЗНИКА НА РОДИЛНАТА ПОМОЩ Реализираният проект за енергийна...

АВГ 07 Министър Десислава Атанасова говори за болниците с доказани нарушения Редица нарушения бяха констатирани в...

АВГ 07 БФС организра ефективен протест Днес, 11 юли 2012г. се проведе разширен...

АНКЕТА

Нуждаем ли се от здравна реформа