ГЕЛОМИРТОЛ ДЕТСКИ КАПС X 20 (GELOMIRTOL KIDS X20)

Поръчай ГЕЛОМИРТОЛ ДЕТСКИ КАПС X 20

Цена: 0,00 лв.

бр.

Продукта не изисква лекарско предписание и може да бъде закупен онлайн.
Преди употреба прочетете листовката.

Активно вещиство: 120 тд стандартизиран Myrtol

ATC код: R05CB

Производител: Неопределен производител

Листовка: виж

Характеристика: виж

Описание на ГЕЛОМИРТОЛ ДЕТСКИ КАПС X 20

При бронхити и синуити

ИНФОРМАЦИЯ:

ГeлоМиртол има секретолитичен и секретомоторен ефект. Гъстият секрет се втечнява и отделянето му се засилва, като по този начин се подпомага експекторацията. Други проучвания при животни и in vitro тестове са показали, че в допълнение на мукосекретолитичния ефект, стандартизиран миртол във високи дози, има антиинфекциозно, имуномодулиращо, спазмо- литично и съдоразширяващо действие. Противовъзпалителните и антиалергични действия могат да бъдат демонстрирани с подходящи модели, всичките тези действия имат значение за цялостната терапевтична ефикасност на ГелоМиртол.

СЪСТАВ: ГeлоМиртол 120 мг - една стомашно-устойчива капсула съдържа 120 тд стандартизиран Myrtol, включващ минимум 30 мг limonene (лимонен), 30 тд cineole (цинеол) и в тд a-pinene (пинен). Отхрачващо средство.

ПОКАЗАНИЯ: За симптоматично лечение на остри и хронични бронхити и синуити; повлиява секрецията и кашлицата при заболявания на дихателните пътища.

ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ: При остри заболявания по 2 капсули 4-5 пъти дневно. При хронични заболявания по 2 капсули 3 пъти на ден. За деца от 4 до 10 години се прилага в доза, възлизаща на половината от тази за възрастни.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:

ГелоМиртол Форте да не се използва при наличието на свръхчувствителност към някоя от съставките на продукта.

БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ:

Въз основа на проведените експериментални проучвания и продължителното използване на пре¬парата, както и въз основа на съвременната научна информация, се счита, че ГелоМиртол Форте може да се използва без риск по време на бременност, но след консултация с лекар. Много е вероятно, поради липофилните си свойства ГелоМиртол форте да преминава в кърмата.

ЛЕКАРСТВЕНИ ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ: Не са известни

НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ: В отделни случаи могат да се появят нарушения на стомашно-чревния тракт: флатуленция, болка в стомаха, гадене, диария. При наличие на камъни в бъбреците и жлъчката е възможно да започне тяхното раздвижване. Докладвани са отделни случаи на алергични реакции (напр. обрив, оток на лицето, задух или нарушения в кръвообращението).

 

Заместители и други предложения

реклама
Новини и събития

ЯНУ 20 НАЙ-ГОЛЯМАТА НИ АГ-БОЛНИЦА „МАЙЧИН ДОМ” ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ ПРАЗНИКА НА РОДИЛНАТА ПОМОЩ Реализираният проект за енергийна...

АВГ 07 Министър Десислава Атанасова говори за болниците с доказани нарушения Редица нарушения бяха констатирани в...

АВГ 07 БФС организра ефективен протест Днес, 11 юли 2012г. се проведе разширен...

АНКЕТА

Нуждаем ли се от здравна реформа