ГЕЛОМИРТОЛ ФОРТЕ 300 Х 20 (GELOMYTROL FORTE CAPS 300 X 20)

Поръчай ГЕЛОМИРТОЛ ФОРТЕ 300 Х 20

Цена: 0,00 лв.

бр.

Продукта не изисква лекарско предписание и може да бъде закупен онлайн.
Преди употреба прочетете листовката.

Активно вещиство: Стандартизиран Myrtol 300

ATC код: R05CB00

ATC код: R05CB

Производител: G. Pohl-Boscamp GmbH

Листовка: виж

Характеристика: виж

Описание на ГЕЛОМИРТОЛ ФОРТЕ 300 Х 20

При бронхити и синуити

Фармакодинамични свойства:

ГeлоМиртол има секретолитичен и секретомоторен ефект. Гъстият секрет се втечнява, отделянето му се засилва и така подпомага експекторацията. Други проучвания при животни и in vitro тестове са показали, че в допълнение на мукосекретолитичния ефект, стандартизиран миртол във високи дози, има антиинфекциозно, имуномодулиращо, спазмо- литично и съдоразширяващо действие.

Противовъзпалителните и антиалергични действия могат да бъдат демонстрирани с подходящи модели, всичките тези действия имат значение за цялостната терапевтична ефикасност на ГелоМиртол.

 

Бременност и кърмене:

Въз основа на проведените експериментални проучвания и продължителното използване на препарата, както и на база на съвременната научна информация, се счита, че ГелоМиртол Форте може да се използва без риск по време на бременност, но след консултация с лекар. Много е вероятно, поради липофилните си свойства ГелоМиртол форте да преминава в кърмата.

Лекарствени взаимодействия: Няма известни

Нежелани лекарствени реакции:

В отделни случаи могат да се появят нарушения на стомашно-чревния тракт: флатуленция, болка в стомаха, гадене, диария. При наличие на камъни в бъбреците и жлъчката е възможно да започне тяхното раздвижване. Докладвани са отделни случаи на алергични реакции (напр. обрив, оток на лицето, задух или нарушения в кръвообращението).

СЪСТАВ: Стандартизиран Myrtol - 300мг. Отхрачващо средство. Eдна стомашно-устойчива капсула съдържа 300mg стандартизиран Myrtol, включващ минимум 30 мг limonene (лимонен), 30 тд cineole (цинеол) и в тд a-pinene (пинен).

ПОКАЗАНИЯ: За симптоматично лечение на остри и хронични бронхити и синуити; повлиява секрецията и кашлицата при заболявания на дихателните пътища.  

ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ: При остри заболявания по 1 капсула 4-5 пъти дневно. При хронични заболявания по 1 капсула 3 пъти на ден. За деца от 4 до 10 години се прилага в доза, възлизаща на половината от тази за възрастни.

ГелоМиртол форте 300 мг:

За възрастни и деца над 10 години: при остри възпаления се взима по 1 капсула 3-4 пъти днев¬но; при хронични заболявания се взима 1 капсула 2 пъти на ден - тази дозировка се препоръчва и за продължителна терапия.

За да се улесни експекторацията сутрин в случаи на хроничен бронхит. 1 капсула се взима допълнително вечер преди лягане. ГелоМиртол 120 мг:

При остри възпаления се взима по 2 капсули 4-5 пъти дневно; при хронични заболявания се взима по 2 капсули 3 пъти на ден - тази дозировка св препоръчва и за поддържаща терапия. За да се улесни експекторацията сутрин в случаи на хроничен бронхит, се взима по 2 капсули ГелоМиртол допълнително вечер преди лягане.

Деца от 4 до 10 години приемат половината от дозата за възрастни -1 капсула 4-5 пъти дневно при остри заболявания и по 1 капсула 3 пъти дневно при хронични заболявания. Капсулите ГелоМиртол се взимат половин час преди хранене с голямо количество студена теч¬ност.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:

ГелоМиртол Форте да не се използва при наличието на свръхчувствителност към някоя от съставките на продукта.

 

Заместители и други предложения

реклама
Новини и събития

ЯНУ 20 НАЙ-ГОЛЯМАТА НИ АГ-БОЛНИЦА „МАЙЧИН ДОМ” ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ ПРАЗНИКА НА РОДИЛНАТА ПОМОЩ Реализираният проект за енергийна...

АВГ 07 Министър Десислава Атанасова говори за болниците с доказани нарушения Редица нарушения бяха констатирани в...

АВГ 07 БФС организра ефективен протест Днес, 11 юли 2012г. се проведе разширен...

АНКЕТА

Нуждаем ли се от здравна реформа