Джинджифилът повишава чувствителността към инсулина

прегледана 1335 пъти | добавена на 24.07.2013 г.

Джинджифилът повишава чувствителността към инсулина

Той може да повиши чувствителността към инсулина при пациенти с диабет тип 2, според експерти от иранския университет на медицинските науки в Табриз.

Тяхното проучване включва 64 души с диабет тип 2. Участниците са длъжни да предприемат едно плацебо или 2 г от джинджифил всеки ден в продължение на 2 месеца. В резултат на това се установява, че пациентите, които приемат джинджифил, повишават чувствителността към инсулина, имат ниско ниво на "лош" холестерол и триглицериди в кръвта. Данните показват, че джинджифилът може да бъде полезен за намаляване на "вторични усложнения" от диабет тип 2.

Откритията на учените са съгласувани с резултатите от подобни изследвания, проведени от експерти от университета в Сидни през 2012 година. След това, лекарите са установили, че джинджифилът може да увеличи усвояването на глюкозата от мускулните клетки, независимо от инсулина.

Етикети

Джинджифил, захарен диабет, диабет тип2, холестерол, лош холестерол,

 

Най-новото от Е-Аптеката Към Е-Аптека
реклама
Новини и събития

ЯНУ 20 НАЙ-ГОЛЯМАТА НИ АГ-БОЛНИЦА „МАЙЧИН ДОМ” ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ ПРАЗНИКА НА РОДИЛНАТА ПОМОЩ Реализираният проект за енергийна...

АВГ 07 Министър Десислава Атанасова говори за болниците с доказани нарушения Редица нарушения бяха констатирани в...

АВГ 07 БФС организра ефективен протест Днес, 11 юли 2012г. се проведе разширен...

АНКЕТА

Нуждаем ли се от здравна реформа