Импотентност или слепота

прегледана 1201 пъти | добавена на 17.08.2012 г.

Импотентност или слепота

Сексуалните стимуланти, известни по целия свят за лечение на еректилна дисфункция, могат да доведат до пълна загуба на зрението. Такова сензационно изявление бе направено от д-р Хауърд Померанз невро-офталмолог, който е ръководител на отдел в медицинския център към Университета на Мериленд.

Хауърд Померанз каза, че информацията притежава най-малко седем случая на слепота, началото на които е свързано със тези стимуланти. Загуба на зрение, в такива случаи се дължи на прекратяване на притока на кръв към очния нерв. Това състояние обикновено се случва при пациенти с диабет или хипертония. В едно изследване, публикувано наскоро в списание Журнал на невро-офталмология, д-р Померанз каза, че броят на новите случаи на възможна връзка между стимуланта и артериална исхемична оптична невропатия,  достигна 14 души.


Представители на фармацевтичната компания производител, която произвежда така популярното "синьото хапче", опровергават аргументите и продължават да настояват за безопасността му. Според тях, лекарството е на пазара от няколко години, и  близо 20 милиона души само в САЩ го ползват, а специалистите не са видели нито един случай на загуба на зрението при пациенти. Това означава, че рискът за влошаване на зрението, ако има такъв, е изключително малък.


Въпреки това, д-р Померанз продължава да настоява за своите констатации. Според него, механизма на действие на стимуланта се основава на стесняване на някои артерии, и хапчето може да доведе до недостатъчен приток на кръв към очния нерв. Ние знаем, че някои хора, приемащи „синьото хапче” страдат и от временно увреждане на зрението, като например нарушаване на възприемането на зелено и синьо.


Много мъже са били в шок след като Агенцията по храните и лекарствата  (FDA) в САЩ  наскоро потвърди, че  разследва докладите, които са получили, за лица вземали лекарство за импотентност. Те загубили частично зрението си, известна като исхемична невропатия. Официални констатации на АХЛ не е направено така, но представител на Службата е казал, че са получени нови доклади относно проблема от 38 души, приемащи това лекарство, както и 7 пациенти, лекувани с други анти-импотентност лекарства. Съдебни дела вече са започнали да се натрупват.


Увеличава ли се риска от заболяване,  в резултат на стимуланта и на други лекарства за импотентност?


Това със сигурност не може да каже никой. Компания производител твърди, че лекарството е безопасно и няма доказателства, че това е очно заболяване, и се среща при хора, които го използват по-често, отколкото при мъжете на същата възраст и здраве, които не го приемат.


Въпреки това, предупреждения за възможни нежелани реакции, като ерекция, продължаваща повече от 4 часа, и неудобството от приема на стимуланта и други средства за анти-импотентност, заедно с нитрат остават в сила. Всички тези лекарства се използват за лечение на ангина пекторис, както и комбинацията им с синьото хапче може да ви лиши не само от удоволствието, но и сериозно да увреди вашето здраве. Към сексуалния стимулант с повишено внимание, също трябва да бъдат и хората, които страдат от язва на стомаха.


Между другото, повече от една таблетка от стимуланта на ден, е строго забранено.


Image: FreeDigitalPhotos.net

Етикети

сексуален стимулант, секс, стимулант, еректилна дисфункция, диабет, хипертония, слепота, увреждане на зрението, зрение, исхемична невропатия, ерекция,

 

Най-новото от Е-Аптеката Към Е-Аптека
реклама
Новини и събития

ЯНУ 20 НАЙ-ГОЛЯМАТА НИ АГ-БОЛНИЦА „МАЙЧИН ДОМ” ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ ПРАЗНИКА НА РОДИЛНАТА ПОМОЩ Реализираният проект за енергийна...

АВГ 07 Министър Десислава Атанасова говори за болниците с доказани нарушения Редица нарушения бяха констатирани в...

АВГ 07 БФС организра ефективен протест Днес, 11 юли 2012г. се проведе разширен...

АНКЕТА

Нуждаем ли се от здравна реформа