Изкувствено хранене и депресия

прегледана 971 пъти | добавена на 13.09.2012 г.

Изкувствено хранене и депресия

Кърменето може да предпази детето Ви от депресия в бъдещето, пише в списание по психотерапия, като се позовава на изследване на германски учени. В него се посочва, че тези деца, които са кърмени, от своите майки, по-малко вероятно да бъдат депресирани. Това се потвърждава от проучването, в което участват повече от петдесет души на възраст около 44 години. Всички от тях са страдали от депресивни разстройства. Тези данни са сравнени с данните на други групи, чийто брой е два пъти повече (всички участници са здрави).

Наред с другите неща, участниците е трябвало да посочат дали те са били кърмени от своите майки.Резултатите показват следното: 73% от групата на здравите участници са били кърмени. В групата "депресиран" тази цифра е 46%. Тази връзка продължава да играе важна роля дори в сравнение с други фактори, които допринасят за развитието на депресия (възраст, пол, образование и т.н.).

Интересното е, че продължителността на кърмене не е от значение, затова както изглежда, говори фактът, че присъствието на тясна емоционална връзка между детето и майка му, предпазва бебето, от удари върху психиката му.

Image: FreeDigitalPhotos.net

Етикети

хранене, депресия, кърмене,

 

Най-новото от Е-Аптеката Към Е-Аптека
реклама
Новини и събития

ЯНУ 20 НАЙ-ГОЛЯМАТА НИ АГ-БОЛНИЦА „МАЙЧИН ДОМ” ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ ПРАЗНИКА НА РОДИЛНАТА ПОМОЩ Реализираният проект за енергийна...

АВГ 07 Министър Десислава Атанасова говори за болниците с доказани нарушения Редица нарушения бяха констатирани в...

АВГ 07 БФС организра ефективен протест Днес, 11 юли 2012г. се проведе разширен...

АНКЕТА

Нуждаем ли се от здравна реформа