Лимонена диета

прегледана 1362 пъти | добавена на 17.02.2013 г.

Лимонена диета

Диетата с лимони е сигурен начин да освободите тялото си от няколко килограма (2-5), но е добре да се знае, че този вид хранителен режим е доста суров към стомашно-чревния тракт. Добре е хора с подобни проблеми да не се подлагат на тази диета, тъй като високата концентрация на лимонена киселина дразни стомаха и може да повлияе негативно на бъбречната функция. И все пак ако сте в отлично здраве, тя няма да ви навреди... напротив ще ви оттърве от излишни килограми и ще прочисти организма от натрупаните токсини.

Нека видим, в какво се състои този хранителен режим - "Лимонена диета"

Три пъти на ден (сутрин, обед и вечер), в продължение на два дни се консумира смес, направена от мед и лимони.

Сместа се приготвя от: 3 литра кипната чешмяна вода, охладена на стайна температура. Във водата изстискайте сока на 15 лимона. Добавете 50 гр. мед и бъркайте сместа докато се хомогенизира.

Снимка:  Ambro / FreeDigitalPhotos.net

Полученият сок се консумира 3 пъти дневно разпределен на равни части за два дни. Хранителният режим може да се практикува само веднъж в месеца като по време на провеждането му не трябва да се консумира нищо друго освен получения сок от мед и лимони. Препоръчително е да пиете по две или дори три чаши зелен чай през двата дена на диетата.

Режимът ще помогне за сваляне на поне 2 килограма и пречистване на организма от натрупани токсини. По време на тази диета не се подлагайте на натоварванията и физическата работа. Желателно е да я провеждате по време на уикенд или отпуск.

Диетата от лимони ще допринесе за:

- справяне с целулита;

- отслабване;

- освежаване;

- очистване от токсини;

Хранителният режим с мед и лимони е една изключителна диета помогнала на милиони хора по цял свят, която със сигурност ще помогне и на вас.

Не забравяйте, че при встъпване към конкретен хранителен режим (диета) е добре да се консултирате с лекар диетолог.

Етикети

лимон, диета, диети, лимонена диета, диета от лимони, мед, токсини,

 

Най-новото от Е-Аптеката Към Е-Аптека
реклама
Новини и събития

ЯНУ 20 НАЙ-ГОЛЯМАТА НИ АГ-БОЛНИЦА „МАЙЧИН ДОМ” ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ ПРАЗНИКА НА РОДИЛНАТА ПОМОЩ Реализираният проект за енергийна...

АВГ 07 Министър Десислава Атанасова говори за болниците с доказани нарушения Редица нарушения бяха констатирани в...

АВГ 07 БФС организра ефективен протест Днес, 11 юли 2012г. се проведе разширен...

АНКЕТА

Нуждаем ли се от здравна реформа