Магнитни бури през месец Юни 2013

прегледана 2321 пъти | добавена на 30.05.2013 г.

Магнитни бури през месец Юни 2013

Месец Юни остава сравнително спокоен от към магнитни бури. Както съобщават световните агенции, през месеца не се очакват силни геомагнитни влияния. Макар и леки ще бъдат усетени на 1, 6, 9, 10, 14, 16, 19, 20, 22, 24 и 29 Юни 2013г.

Магнитните бури от този тип остават незабелязани за повечето хора.

Магнитната буря е бързо и силно изменение на магнитното поле на земята, което възниква в периода на повишена слънчева активност. По време на магнитните бури, хората с право се безспокоят за своето здраве. По-специално това се отнася за тези, които са предразположени към мигрена, хипертония и заболявания на сърдечно-съдовата система. Лекарите съобщават, че в тези дни трябва да се избягват физически натоварвания, мазни храни, цигари и алкохол.

Снимка:  Victor Habbick  / FreeDigitalPhotos.net

Промените в магнитното поле може да останат незабелязани от хората със силен имунитет и балансирана нервна система, обаче един отслабен организъм ще реагира и на най-малките промени в околната среда.

Mетеозависимите хора трябва да обръщат голямо внимание на спазването на режима на сън (най-малко 7-8 часа сън всеки ден), и да се хранят правилно. Трябва да въведете диета, която да ограничава консумацията на сол, мазни млечни и месни продукти, и увеличи редовна консумация на мазна морска риба, богата на омега 3 мастни киселини.

Етикети

магнитна буря, юни 2013, сърдечно съдова система, сърдечно-съдова система, мигрена, хипертония, високо кръвно налягане, ,

 

Най-новото от Е-Аптеката Към Е-Аптека
реклама
Новини и събития

ЯНУ 20 НАЙ-ГОЛЯМАТА НИ АГ-БОЛНИЦА „МАЙЧИН ДОМ” ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ ПРАЗНИКА НА РОДИЛНАТА ПОМОЩ Реализираният проект за енергийна...

АВГ 07 Министър Десислава Атанасова говори за болниците с доказани нарушения Редица нарушения бяха констатирани в...

АВГ 07 БФС организра ефективен протест Днес, 11 юли 2012г. се проведе разширен...

АНКЕТА

Нуждаем ли се от здравна реформа