Мъжете и жените боледуват по различен начин

прегледана 1080 пъти | добавена на 19.07.2013 г.

Мъжете и жените боледуват по различен начин

Това сочи от проучвания, проведени в Германия.

Заболяват ли мъжете по различно от жените?

Изглежда така, счита  Даниел Нойзер, собственик на аптека в болница в Крефелд. Той отбелязва, че бъбреците на жената имат по-малко нефрони, отколкото мъжете. Вероятно това води до факта, че женският донорски бъбрек по-малко ефективно функционира при рецепиенти-мъже, а бъбреци от донори-мъже по-лошо преживяват при реципиенти жени. Инфаркти се появят при мъжете, обикновено в по-млада възраст. Жените реагират различно на медикаментите, отколкото мъжете.

Снимка: stockimages FreeDigitalPhotos.net

Разликите между мъжкия и женския организъм, които не се отнасят само за мускулите, а също така, например, съдържанието на вода, разпределението на мастната тъкан и като цяло, реакциите на въведените вещества. Много лекарства значително по-дълго действат в женския организъм, което означава, че жените имат нужда от по-малки дози.

Дори самият прост факт, че мъжете и жените са с различни форми на таза или че женските стави са много по-мобилни отколкото мъжките, до неотдавна това не се отчитало по никакъв начин в производството на стандартизирани протези.

Мъжете по-тежко страдат от простуда от жените. Те също са по-склонни да умират от пневмония и грип. Жените имат по-силна имунна система. Въпреки това, тя може да се обърне срещу тях: жените страдат повече от автоимунни заболявания като ревматоиден артрит и множествена склероза. Като цяло, мъжете и жените страдат по различни начини.

 

Етикети

Даниел Нойзер, проучване, нефрон, пневмония, ревматоиден артрит, множествена склероза,

 

Най-новото от Е-Аптеката Към Е-Аптека
реклама
Новини и събития

ЯНУ 20 НАЙ-ГОЛЯМАТА НИ АГ-БОЛНИЦА „МАЙЧИН ДОМ” ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ ПРАЗНИКА НА РОДИЛНАТА ПОМОЩ Реализираният проект за енергийна...

АВГ 07 Министър Десислава Атанасова говори за болниците с доказани нарушения Редица нарушения бяха констатирани в...

АВГ 07 БФС организра ефективен протест Днес, 11 юли 2012г. се проведе разширен...

АНКЕТА

Нуждаем ли се от здравна реформа