Марихуаната убива волята

прегледана 5473 пъти | добавена на 26.07.2013 г.

Марихуаната убива волята

Пушачите на марихуана страдат от липса на мотивация.

Установено е при хората, които пушат редовно марихуана в течение на дълъг период от време, като правило намалява синтеза на химически вещества в мозъка им, които са свързани с мотивацията. Учени от Великобритания сканирали мозъка на 19 души, които постоянно употребявали марихуана, както и 19 други от един и същи пол и възраст без вредния навик.

Мозъка на употребяващите канабис е склонен да синтезира по-малко допамин, който играе важна роля в мотивацията. Участниците в изследването, които са пушили марихуана редовно, и тези, които са започнали да употребяват наркотика на по-ранна възраст, имали по-ниски нива на допамин в мозъка, което може да бъде причината, поради която любителите на канабис да страдат от липса на мотивация.

Получените данни могат да обяснят поведението, което често се среща сред феновете на марихуана. Те също така отбелязват, че промените в мозъка, най-вероятно са обратими. Предишни изследвания не са открили никаква разлика в синтеза на допамин в бившите пушачи на марихуана и хора, които никога не са я пушили. Въпреки това, налице е обратното мнение.


Етикети

марихуана, дрога, наркотик, наркотици, воля, мотивация, изследване, ,

 

Най-новото от Е-Аптеката Към Е-Аптека
реклама
Новини и събития

ЯНУ 20 НАЙ-ГОЛЯМАТА НИ АГ-БОЛНИЦА „МАЙЧИН ДОМ” ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ ПРАЗНИКА НА РОДИЛНАТА ПОМОЩ Реализираният проект за енергийна...

АВГ 07 Министър Десислава Атанасова говори за болниците с доказани нарушения Редица нарушения бяха констатирани в...

АВГ 07 БФС организра ефективен протест Днес, 11 юли 2012г. се проведе разширен...

АНКЕТА

Нуждаем ли се от здравна реформа