На стареещото сърце ще помогне млада кръв

прегледана 1111 пъти | добавена на 31.05.2013 г.

На стареещото сърце ще помогне млада кръв

Младата кръв помага да се борим с удебеляване на сърцето, което идва с възрастта.

Американски учени са открили протеин, който променя процеса на стареене на сърдечния мускул. Те използвали количество млада кръв за подмладяване на сърцето, което застарява. Според професора, от Харвардската медицинска школа, Ричард Лий, той и колегите му ще определят дали това откритие за лечение на сърдечна недостатъчност в напреднала възраст е по-ефективно.

Снимка:   Nutdanai Apikhomboonwaroot / FreeDigitalPhotos.net

По време на експеримента, учените инжектирали кръвта от млади мишки на възрастни и обратното. В края на месеца статуса и сърдечната функция при възрастните гризачи започнал да прилича на поведението на сърдечния мускул в младото поколение.

След това, експертите са се опитали да установят компонента на младата кръв, който има възстановяващ ефект. Това става с хормон GDF-11. С възрастта, нивото на този хормон намалява, и въвеждането му с млада кръв помага да се подмлади сърцето. Сега учените ще разберат дали този хормон GDF-11 има анти-стареещ ефект и върху други органи и тъкани на тялото.

 

Етикети

сърце, сърдечна недостатъчност, кръв, стареещо сърце, Ричард Лий, GDF-11, ,

 

Най-новото от Е-Аптеката Към Е-Аптека
реклама
Новини и събития

ЯНУ 20 НАЙ-ГОЛЯМАТА НИ АГ-БОЛНИЦА „МАЙЧИН ДОМ” ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ ПРАЗНИКА НА РОДИЛНАТА ПОМОЩ Реализираният проект за енергийна...

АВГ 07 Министър Десислава Атанасова говори за болниците с доказани нарушения Редица нарушения бяха констатирани в...

АВГ 07 БФС организра ефективен протест Днес, 11 юли 2012г. се проведе разширен...

АНКЕТА

Нуждаем ли се от здравна реформа