Не бързайте да захранвате бебето си... или кога да захраним кърмачето?

прегледана 1355 пъти | добавена на 29.03.2013 г.

Не бързайте да захранвате бебето си... или кога да захраним кърмачето?

Твърде ранното захранване с "храна за възрастни" причинява здравословни проблеми на децата, така че лекарите не препоръчват диета, за разширяване на храната при бебетата, докато те са на 4-6 месеца. Епидемиологът от Министерството на физическата активност и затлъстяването на Центъра за контрол и превенция на заболяванията в Атланта, Кели Сканлън напомня: "Деца на възраст до 4 месеца не трябва да получават нищо друго освен кърма или адаптирано мляко. Телата на бебебтата не могат да усвояват други храни им през този период. В допълнение, ранното захранване е една от причините за екзема, детското затлъстяване и диабет. "

Тя също така обръща внимание на скока в растежа, който е в резултат на кърмата и се постига в първите три месеца. "Бебетата могат да се нуждаят от повече мляко или смес, и това трябва да бъде взето под внимание. На кърмещите майки искам да напомня още нещо: Предишни изследвания са показали, че в това време  може да им спре временно млякото (ключовата дума "временно"). На 3 месеца, обикновено се случва лактационната криза, но това трае само за няколко дни. Няма нужда да изпадате в паника, да докърмвате и въвеждате други храни, просто сложете бебето на гърдата и майчиното мляко, скоро ще се върне в необходимото количество.

Етикети

бебе, захранване, храна, диета, кърмене, кърма, лактация, екзема, затлъстяване, диабет, захарен диабет,

 

Най-новото от Е-Аптеката Към Е-Аптека
реклама
Новини и събития

ЯНУ 20 НАЙ-ГОЛЯМАТА НИ АГ-БОЛНИЦА „МАЙЧИН ДОМ” ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ ПРАЗНИКА НА РОДИЛНАТА ПОМОЩ Реализираният проект за енергийна...

АВГ 07 Министър Десислава Атанасова говори за болниците с доказани нарушения Редица нарушения бяха констатирани в...

АВГ 07 БФС организра ефективен протест Днес, 11 юли 2012г. се проведе разширен...

АНКЕТА

Нуждаем ли се от здравна реформа