Орехи за отлична мъжка потентност

прегледана 2088 пъти | добавена на 18.08.2012 г.

Орехи за отлична мъжка потентност

Изследователи казват, че младите и здрави мъже, които ядат орехи по около 70-80 грама дневно имат доста по-добро качество на спермата. Това се дължи на полиненаситените мастни киселини, съдържащи се в ядките. В проучването, лекарите направили експеримент за да видят какво ще стане с качеството на спермата при консумация на здравословни мазнини.

За проучването д-р Робинс и екипът му от Калифорнийския университет решили да проучат дали при по-голям прием на полиненаситени мастни киселини /консумация на орехи/ в менюто, би се отразило на качеството на спермата. Орехите са с високо съдържание на мастни киселини, както и рибеното масло.

Орехите също спомагат за намаляване на шансовете за развитие на рак на простатата. Също така тази ядка е изключително полезна за кръвоносните съдове, защитава от развитие на диабет и от риск за сърдечно съдови заболявания.

Според изследователи около 70 милиона двойки имат проблеми с зачеването и до 50% от случаите причините са в мъжката страна.

Мъжете включени в проучването са между 21 и 35 години. Учените изследват количеството сперма при младите мъже, подвижността, дали сперматозоидите са добре оформени, а също така и за нарушения в хромозомите.

Младите мъже трябвало да ядат по около 75 грама орехи дневно в продължение на 12 седмици след което да се подложат отново на изследване.

Яденето на ядките не променя теглото на мъжете, индекса телесна маса, но променя тяхната сперма, като я прави по-жизнена и по-активна.

Мъжете консумиращи орехи имат по-високи нива на омега-3 и омега-6 мастни киселини в кръвта. Учените свързват това с по-добрата подвижност и по-ниското съдържание на хромозонми аномалии на спермата, в сравнение с мъжете, които не са консумирали ядките.

Изглежда, че консумацията на орехи би могла да помогне при двойки имащи проблеми със зачеването, въпреки че ще са необходими повече изследвания, за да се каже със сигурност това.       


Image: FreeDigitalPhotos.net

Етикети

орехи, потентност, сперма, сперматозоиди, наситени мастни киселини, полиненаситени мастни киселини, рак на простатата, простата, зачеване, проблеми със зачеването ,

 

Най-новото от Е-Аптеката Към Е-Аптека
реклама
Новини и събития

ЯНУ 20 НАЙ-ГОЛЯМАТА НИ АГ-БОЛНИЦА „МАЙЧИН ДОМ” ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ ПРАЗНИКА НА РОДИЛНАТА ПОМОЩ Реализираният проект за енергийна...

АВГ 07 Министър Десислава Атанасова говори за болниците с доказани нарушения Редица нарушения бяха констатирани в...

АВГ 07 БФС организра ефективен протест Днес, 11 юли 2012г. се проведе разширен...

АНКЕТА

Нуждаем ли се от здравна реформа