Песимистите често страдат от сърце

прегледана 1115 пъти | добавена на 13.08.2013 г.

Песимистите често страдат от сърце

Нашите емоции влияят не само на психиката, но и на риск от развитие на сърдечно-съдови заболявания.

Американски учени от Университета Джон Хопкинс са установили, че песимистите често се сблъскват с болести на сърцето. Те събирали и анализирали статистически данни за 25 години, отнасящи се за 1483 души, които са братя и сестри. В началото на изследването всички от тях били здрави. Те редовно "регестрирали" при лекарите, правили проучване и споделили своите собствени оценки на психологическото и прочие състояние по скала от нула до сто единици.

Снимка: Nutdanai Apikhomboonwaroot FreeDigitalPhotos.net

За 25 години, сред доброволците се получили повече от два инфаркта, остри коронарни събития, внезапна смърт вследствие на сърдечна недостатъчност. Изучавайки, точно кой е станал жертва на "сърдечни фактори", изследователите са открили, че сред тях доминират хора, които оценяват своя собствен психологически тонус доста ниско. Всички оптимист и "веселяци" попадат в групата много по-рядко.

По принцип, кардиолозите много по-рано са знаяли за това, че хората, склонни към депресия, често страдат от сърдечна недостатъчност и умират от нея, а тези изследвания са потвърдили тази взаимовръзка.

Етикети

песимист, сърце, сърдечни проблеми, ,

 

Най-новото от Е-Аптеката Към Е-Аптека
реклама
Новини и събития

ЯНУ 20 НАЙ-ГОЛЯМАТА НИ АГ-БОЛНИЦА „МАЙЧИН ДОМ” ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ ПРАЗНИКА НА РОДИЛНАТА ПОМОЩ Реализираният проект за енергийна...

АВГ 07 Министър Десислава Атанасова говори за болниците с доказани нарушения Редица нарушения бяха констатирани в...

АВГ 07 БФС организра ефективен протест Днес, 11 юли 2012г. се проведе разширен...

АНКЕТА

Нуждаем ли се от здравна реформа