Пет неща, на които трябва да научим детето си до първата година

прегледана 3547 пъти | добавена на 13.12.2012 г.

Пет неща, на които трябва да научим детето си до първата година

Малкото дете с удоволствие опознава околния свят. То се интересува от всичко: нови играчки и какво се случва наоколо и това, че то е в състояние да се справи без помощ. Последното винаги предизвиква чувство на неприкрита гордост. Нищо чудно, тъй като то знае толкова много!

1. Да се занимава само

Мислите, че само на вас ви се иска да бъдете насаме със себе си? Експертите смятат, че детето от ранна възраст трябва от време на време да играе само. Обикновено по 10-15 минути на ден. Бебето така ще разгледа всичко наоколо. Ще преглежда  дрънкалките, ще изгражда кули от кубчета. Трябва да оставяте бебето само, когато то тихо и спокойно си играе. Ако чуете плач, това означава, че малкото дете има нужда от вас. Тогава отивате при него в стаята.

Снимка: Clare Bloomfield / FreeDigitalPhotos.net

2. Да слиза от леглото


Вие не трябва да стоите непрекъснато над него, ако то се върти, и активно изучава всичко наоколо. По-добре е да го научите да бъде внимателно. Вашето бебе най-вероятно обича да прекарва времето си в леглото на родителите? Много бързо пълзи до ръба и съществува  риск да падне? Не трябва да го държите, а по-добре да му покажете как да се спусне, първо да легне, а след това, да провеси краченца и да ги спусне на пода. След няколко тренировки, детето ще научи урока.


3. Да казва мама

Как детето съобщава, че се нуждае от майка си? Обикновено започва да плаче или крещи. След шест месеца (когато то се научава да казва прости срички), тогава можем да го научим. Помолете някой от вашите близки, да ви наричат ​​"мамо"! Веднага ще се получи. Детето ще научи урока: не е необходимо да викате силно за постигнете желания резултат.

    "За щастие, децата се раждат любопитни и нетърпеливи да се научат. И много е весело, когато им се помогне! "Триш Грибен

4. Разбиране смисъла на думата "невъзможно"

Бебето реагира спокойно на забраните, но ограниченията не трябва да бъдат твърде много. Бъдете строги в моменти, когато се насочва към опасни обекти: контакт, прозорец, тераса и др. Що се отнася до предметите, които по някаква причина не искате да дадете на детето - просто ги скрийте. Ако безкрайно повтаряте "не", скоро ще престане да реагира на тези думи, или ще приеме забраната като игра, и ще ви провокира.

5. Бъдете учтиви

Разбира се, едва ли някой би си помислил, да изисква от малкото дете да казва "благодаря" и "довиждане". Но е възможно да се научи да кима с глава - "чао-чао", когато някой си тръгва. На 8-10 месеца детето не може просто да казва: "Дай”, но може да кима с глава в знак на благодарност. За да имате успех с детето трябва редовно да му давате пример.

Етикети

дете, мама, забрана, учтивост, околен свят,

 

Най-новото от Е-Аптеката Към Е-Аптека
реклама
Новини и събития

ЯНУ 20 НАЙ-ГОЛЯМАТА НИ АГ-БОЛНИЦА „МАЙЧИН ДОМ” ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ ПРАЗНИКА НА РОДИЛНАТА ПОМОЩ Реализираният проект за енергийна...

АВГ 07 Министър Десислава Атанасова говори за болниците с доказани нарушения Редица нарушения бяха констатирани в...

АВГ 07 БФС организра ефективен протест Днес, 11 юли 2012г. се проведе разширен...

АНКЕТА

Нуждаем ли се от здравна реформа