Сериалите са вредни за здравето

прегледана 801 пъти | добавена на 17.07.2013 г.

Сериалите са вредни за здравето

Така казват изследователи от Университета на Ливърпул.

Тяхното изследване показва, колко е опасно за здравето и фигурата да прекарвате много време в гледане на телевизионни сериали. В този случай, не толкова липсата на движение, колкото това е в съдържанието на сапунените опери. След анализ на поведението на героите от най-популярните британски сериали, учените стигат до заключението, че те са напълно неподходящи модели за подражание. Дори положителните герои от сериалите консумират прекалено много алкохол и нездравословна храна и не се занимават с физически упражнения. В сериалите са чести сцените, когато възрастните дават на децата си нездравословна храна и употребяват алкохол в присъствието на децата.

Снимка: Idea go /  FreeDigitalPhotos.net

Както се оказва, 72% от храната, която е показана в сериала, не може да се отнесе към здравословна храна, а количеството на показваните алкохол и сладки напитки с 10 пъти превишава количеството на сок, чай и други полезни напитки. Ако прибавим към това и реклама, то се получава, че няколко часа гледане на телевизионни сериали на зрителя се пада такова количество образци за неправилно хранене, което няма как да не повлияе на диетата.

 

Етикети

сериали, здраве, изследване, диета, храна, хранене,

 

Най-новото от Е-Аптеката Към Е-Аптека
реклама
Новини и събития

ЯНУ 20 НАЙ-ГОЛЯМАТА НИ АГ-БОЛНИЦА „МАЙЧИН ДОМ” ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ ПРАЗНИКА НА РОДИЛНАТА ПОМОЩ Реализираният проект за енергийна...

АВГ 07 Министър Десислава Атанасова говори за болниците с доказани нарушения Редица нарушения бяха констатирани в...

АВГ 07 БФС организра ефективен протест Днес, 11 юли 2012г. се проведе разширен...

АНКЕТА

Нуждаем ли се от здравна реформа