Списък на вредните храни

прегледана 2301 пъти | добавена на 15.02.2013 г.

Списък на вредните храни

Известният диетолог Джаред Кох САЩ състави списък на най-вредните храни, на база дългогодишни изледвания. Той установил как влияят на организма храните, като най-вредните добавил в списък. Д-р Кох е известен американси диетолог с голям брой изследвания и публикации.

1. На върха на класацията са консервираните домати, или всички консервирани храни в кутии.

2. Месото и месните продукти, силно наситени с добавки и адитиви (така наречениете Е-та), антибиотици и други лекарства, както и тяхната преработка.

3. маргарин, според диетолозите, не трябва да присъства в храната поради големия брой на различни киселини, които имат отрицателно въздействие върху функционирането на кръвоносните съдове. Освен маргарина, не трябва да се пиемат растителни масла като кокосово и палмово масло, водещи до възпалителни процеси в организма.

Снимка:  digitalartFreeDigitalPhotos.net

4. Картофите, които са третирани с пестициди в големи количества, както и всички соеви продукти, приготвени от генномодифицирана соя. Трябва да се отбележи, че в световен мащаб над 90% от отглежданата соя е ГМО

5. Едни от най-вредните продукти са изкуствените подсладители, използването на които ДОКАЗАНО увеличава риска от онкологични заболявания.

В днешно време магазините изобилстват от всякави храни, но ние като хора загрижени за собственото здраве и здравето на нашите деца трябва да се опитаме да минимизираме вредните храни и да се заинтересуваме за всеки един продукт, който купуваме и съответно консумираме. Все пак да не забравяме, че избора е изцяло наш.

Етикети

вредни храни, консервирани домати, консерванти, консервирани храни, адитиви, антибиотици, маргарин, картофи, подсладители, ГМО,

 

Най-новото от Е-Аптеката Към Е-Аптека
реклама
Новини и събития

ЯНУ 20 НАЙ-ГОЛЯМАТА НИ АГ-БОЛНИЦА „МАЙЧИН ДОМ” ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ ПРАЗНИКА НА РОДИЛНАТА ПОМОЩ Реализираният проект за енергийна...

АВГ 07 Министър Десислава Атанасова говори за болниците с доказани нарушения Редица нарушения бяха констатирани в...

АВГ 07 БФС организра ефективен протест Днес, 11 юли 2012г. се проведе разширен...

АНКЕТА

Нуждаем ли се от здравна реформа