Строгата диета причинява хранителна депресия

прегледана 958 пъти | добавена на 17.02.2013 г.

Строгата диета причинява хранителна депресия

Постоянното следване на строга диета би могла да доведе до разстройство на психиката. Такова заключение са направили учени от университет в Израел, които установили, че до тежки неврологични проблеми дори до разстройства може да доведе употребата на еднотипна и невкусна храна.

Специалистите провели експеримент в резултат, на който стигнали до заключение, че безвкусната храна намалява емоционалната настройка, способства за развитие на апатия и хронична умора. Диета от продукти, които не отговарят на индивидуалните вкусовите предпочитания би могла да причини нервни разстройства.

Снимка:  Stuart Miles / FreeDigitalPhotos.net

Според изследователите хора, които имат признаци на хранителна депресия възприемат храната с още по-голямо неприятно усещане дори отвращение. Такива хора се хранят автоматично без да осъзнават количество храна, което се явява причина за наднормено тегло.

При хранителната депресия пациентите се оказват най-вече от женски произход, експеримтирали с диети. В резултат на тези диети хората приемат по-малко от необходимото полезни вещества. В следствие на това мозъка изпраща сигнали на организма за стрес, напрежение и тревожност. Поради това човек, подложен на диета изпитва неудовлетворение, раздразнителност, чувства се нещастен, подценен от околните и др.

В заключение можем да обобщим хранителния режим може да причини тежки психични проблеми.

Етикети

диета, депресия, хранителна депресия, разстройство, раздразнителност, психични проблеми, хранителен режим,

 

Най-новото от Е-Аптеката Към Е-Аптека
реклама
Новини и събития

ЯНУ 20 НАЙ-ГОЛЯМАТА НИ АГ-БОЛНИЦА „МАЙЧИН ДОМ” ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ ПРАЗНИКА НА РОДИЛНАТА ПОМОЩ Реализираният проект за енергийна...

АВГ 07 Министър Десислава Атанасова говори за болниците с доказани нарушения Редица нарушения бяха констатирани в...

АВГ 07 БФС организра ефективен протест Днес, 11 юли 2012г. се проведе разширен...

АНКЕТА

Нуждаем ли се от здравна реформа