Вредни "здравословни" навици

прегледана 1227 пъти | добавена на 30.07.2013 г.

Вредни "здравословни" навици

Някои наши здравословни навици, може да предизвикат повече вреда, отколкото полза.

На първо място в това отношение – неправилното приемане на витамини. Повишените дози на витамини А и Е, например, увеличават риска от рак и сърдечна недостатъчност, тъй като високите им нива отслабват имунната система.

На второ място - йога: тя може да предизвика разкъсване на сухожилията и хрущялите, артрит, разкъсване на ретината, болки в гърба и травми в шията.

На трето място - навик да промивате носа с помоща на душове: във водата може да се съдържат амеби (Naegleria fowleri), които са причинители на инфекции в мозъка.

Тези, които заменят белия ориз с кафяв, могат да бъдат разочаровани от факта, че кафявия ориз има значително по-високи нива на токсини.

И ще завършим списъка със слънцезащитен крем: потребителите вдишват изпаренията на химическите вещества, които влияят отрицателно върху състоянието на дихателните пътища. Все пак този вид препарати са задължителни при излагане на пряка слънчева светлина, тъй като минимизират риска от някой видове рак

Въпреки това, този списък е за тези, които са твърде ревностно загрижени за здравето си.

Етикети

здравословно, артрит, амеба, токсини, токсин, кафяв ориз, слънцезащитен крем,

 

Най-новото от Е-Аптеката Към Е-Аптека
реклама
Новини и събития

ЯНУ 20 НАЙ-ГОЛЯМАТА НИ АГ-БОЛНИЦА „МАЙЧИН ДОМ” ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ ПРАЗНИКА НА РОДИЛНАТА ПОМОЩ Реализираният проект за енергийна...

АВГ 07 Министър Десислава Атанасова говори за болниците с доказани нарушения Редица нарушения бяха констатирани в...

АВГ 07 БФС организра ефективен протест Днес, 11 юли 2012г. се проведе разширен...

АНКЕТА

Нуждаем ли се от здравна реформа