КЛАРИТИН ТАБЛ 10МГ X 10 (CLARITINE TABL 10 MG X 10)

Поръчай КЛАРИТИН ТАБЛ 10МГ X 10

Цена: 0,00 лв.

бр.

Продукта не изисква лекарско предписание и може да бъде закупен онлайн.
Преди употреба прочетете листовката.

Активно вещиство: 10 mg Loratadine

ATC код: R06AX13

Производител: Schering - Plough Central East AG

Описание на КЛАРИТИН ТАБЛ 10МГ X 10

За дни без алергия!

Бързо начално действие. Веднъж дневно. Не предизвиква сънливост в препоръчваните дози. Облекчава симптомите на алергичен ринит и уртикария.

ОПИСАНИЕ:

Антихистаминов препарат под формата на таблетки.
Облекчава симптомите на алергичен ринит и уртикария.
Подходящ за лечение на всякакви алергични състояния:

  • алергични и вазомоторни ринити
  • остра и хронична уртикария
  • ангионевротичен оток
  • серумна болест
  • инсектен дерматит
  • хранителна алергия

За възрастни и деца над 2 години.


Сега алергиите се считат за едни от най-честито заболявания. Алергията е неадекватна свръх реакция на организма спрямо различни вещества, които се възприемат от него като вредни, дори те да не са такива-наричаме ги алергени. Тази свръх реакция може бъде предизвикана от прах, насекоми, цветен прашец, козметика, определена храна, студ, слънчевите лъчи и много други, като в зависимост от това симптомите могат да бъдат разнообразни в зависимост, която част на организма реагира -

- кихане,

- кашлица,

- сърбеж и зачервяване на очите,

- обилна носна секреция,

- затруднено дишане,

- кожен обрив и др.

Сега съществуват редица ефективни и безопасни средства за овладяване на алергичните симптоми. Международните ръководства препоръчват лечението да започне с лекарствен продукт от групата на т.н. антихистамини, като наблюденията показват, че голяма част от пациентите оценяват най-новите антихистамини като доста ефикасни и не водещи до сънливост.

Кларитин е антихистаминов препарат от ново поколение с доказан ефект при различни видове алергии. Кларитин блокира действието на веществото хистамин, което се синтезира в организма при срещата с алергена и който е основен виновник за всички настъпващи неприятни симптоми. Всичко това благодарение на основната съставка-Loratadine, който е хистаминов блокер на H1 рецепторите. Антиалергичното действие се развива 30 минути след приема и продължава през целия ден, като помага за нормалното протичане на ежедневната Ви дейност и сън.

Claritine ефикасно облекчава симптомите на алергичната хрема-кихане, сърбеж в носа и очите, сълзене, обилна носна секреция, а също има прекрасен ефект и при лечението на уртикария, като облекчава сърбежа, зачервяването на кожата и намалява броя и големината на уртиките. Дозира се еднократно, което улеснява неговия прием. Представител на последна генерация антихистамини, Claritine съчетава противоалергични свойства и много добър профил на безопастност-не въздейства върху ЦНС, не предизвиква сънливост. Притежава допълнителни противовъзпалителни свойства. Подходящ за деца и възрастни над 2 години.

Кларитин подобрява качеството на живота и връща работоспособността!


СЪСТАВ: Съдържа 10 mg Loratadine в една таблетка.

Помощни съставки: лактоза, магнезиев стеарт и нишесте (царевично).

ПОКАЗАНИЯ: Показан е като симптоматично средство при всички алергични състояния, в това число остра и хронична уртикария, ангионевротичен оток, серумна болест, инсектен дерматит, хранителна алергия и др. Използва се за лечение на алергични и вазомоторни ринити.  

ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ: Възръстни и деца над 12 год.-10 mg Loratadine(10 ml сироп) При пациенти с чернодробна недостатъчност може да се наложи редуциране на дозата до 5mg на ден или 10 mg през ден. Напреднала възръст- същите дози но с по-голямо внимание. Деца: над 2 год. и по-леки от 30 кг - 5 mg(5 ml) на ден, над 2 год. и над 30 кг - 10 mg(10 ml) на ден.

Лекарствен продукт без рецепта. Преди употреба прочетете упътването. А96/ 25.02.2010

Заместители и други предложения

реклама
Новини и събития

ЯНУ 20 НАЙ-ГОЛЯМАТА НИ АГ-БОЛНИЦА „МАЙЧИН ДОМ” ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ ПРАЗНИКА НА РОДИЛНАТА ПОМОЩ Реализираният проект за енергийна...

АВГ 07 Министър Десислава Атанасова говори за болниците с доказани нарушения Редица нарушения бяха констатирани в...

АВГ 07 БФС организра ефективен протест Днес, 11 юли 2012г. се проведе разширен...

АНКЕТА

Нуждаем ли се от здравна реформа