Кафето-калко чаши на ден е оптималният брой?

Кафето-калко чаши на ден е оптималният брой?

 

Група германски учени е провела изследване и то показва, че кофеинът кара клетките в човешкото тяло да реагират по определен начин. Всъщност той ги кара да се държат като по-млади клетки. Изследователите са на мнение, че за да се насладим само на този благоприятен ефект от кафето, то не бива да пием по повече от 4 чаши кафе на ден.

Точното количество е добро за сърцето!

През 17 век пиенето на кафе е било наказвано със смърт. По онова време хората са вярвали, че то вреди на мисълта. За щастие сега можем да пием толкова кафе, колкото ни се иска и редица проучвания показват, че тази напитка има благотворно влияние върху здравето ни. Въпросът, както при всяко друго нещо, е какво количество кафе е добре да консумираме всеки ден. 

Любителите на кафето живеят по-дълго!Но не трябва да се прекалява.

Както при всяко друго нещо, тази максима важи и за кафето: "Отровата е в дозата", което ще рече, че в никакъв случай не е добре да прекаляваме с количеството кафе, което пием всеки ден. Според едно проучване хората, които пият повече от 6 чаши еспресо на ден, увеличават риска да се сблъскат със сърдечно заболяване с 22%.

Съставките, които правят кафето нездравословно

Ако пиете по повече от 6 кафета на ден, не само кофеинът е онова, което вреди на здравето ви. Много хора пият кафето си с няколко лъжички захар и сметана, които не са полезни.

Кафето не е единственият източник на кофеин

Кофеин се съдържа също в чая, сладоледа, безалкохолните напитки и други храни. За да измерим точното количество кофеин, което приемаме на ден, трябва да броим не само кафетата, които пием, но и храните, които ядем. С тях също трябва да внимаваме да не прекалим.