Пътешествие -липстваш ми....стига ограничения

Пътешествие -липстваш ми....стига ограничения

Бамбу Чън, преподавател в училището по туристически мениджмънт в университета провел изследване, за да установи защо някои хора пътуват по-често от други и дали пътуванията и опитът като туристи влияе върху щастието и благосъстоянието.Хората, които нямат търпение да пътуват след края на пандемията, вече имат и научна подкрепа за стремежите си, писа електронното издание "MedicalExpress".

Резултатите от изследването му сочат, че хората, които обръщат повече внимание на туристическа информация и често обсъждат плановете си за пътуване с приятели, по-често и редовно ходят на ваканции от хората, които не мислят постоянно за следващото си пътешествие, предава БТА.

Изследването на специалиста от университета на щата Вашингтон, публикувано в списание "Туристически анализи", сочи, че хората, които пътуват редовно, са по-щастливи от хората, които изобщо не пътуват.

аботата, семейният живот и приятелите имат най-значима роля в общото описание на благосъстоянието, но опитът от пътешествията има малък, но значим ефект върху самооценката за удовлетвореност от живота", обяснява Чън. "Това илюстрира значението на това да можеш да се откъснеш от рутината и да опиташ нови неща", каза той.