Сок от джинджифил и ананас намаляват драстично възпалителните процеси в тялото.

Сок от джинджифил и ананас намаляват драстично възпалителните процеси в тялото.

 

Соковете за намаляване на възпалението и отслабване са популярни в наши дни, но е много важно да изберете правилната комбинация от храни. Противовъзпалителният плодов сок може да бъде здравословен, но пресният сок, който включва зеленчуци, като краставица и целина, е още по-добър, защото има малко захар.

Д-р Акс е световноизвестен диетолог, консултант по здравословен начин на живот и автор на книги.

От дългогодишния си опит с клиенти, той споделя за своята противовъзпалителна рецепта за сок, която е перфектната комбинация от продукти, подпомагащи естествените защитни сили на тялото.

"Ананасът определено е едно от любимите ми противовъзпалителни средства, поради което го включих в тази рецепта. Вероятно сте чували за ползите от ананаса и ананасовия сок при възпаление, което е факт благодарение на високото му съдържание на бромелаин. Джинджифилът е друга съставка, показана от научните изследвания, че притежава мощни антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Дори може да помогне за намаляване на мускулната болка след интензивна тренировка. Защо да включите зелена ябълка в тази рецепта за сок? Освен че е вкусна, като ананаса, тя е и богат източник на кверцетин, естествен антихистамин и противовъзпалително средство. Добавя се и лимон. В проучвания върху животни е доказано, че екстрактите от лимонова кора намаляват възпалението, свързано с артрит. Така че, когато правите този сок, силно препоръчвам да използвате целия лимон, кората и всичко останало", обяснява д-р Акс.

Как да направите този противовъзпалителен сок?

Нужно е да имате сокоизстисквачка и тази рецепта от началото до края ще ви отнеме само няколко минути. След като подготвите всички съставки, просто ги комбинирате в сокоизстисквачката. След това бързо разбъркайте крайния си продукт и той е готов за наслада! Не забравяйте, че пресните противовъзпалителни напитки, като тази, се пият незабавно.

Съставки

  • 4 стръка целина
  • ½ краставица
  • 1 чаша ананас
  • ½ зелена ябълка
  • 1 чаша спанак
  • 1 лимон
  • 1 малко коренче джинджифил