Зимно или лятно бебе-въпрос на време и възможности-кой е пo- здрав?

Зимно или лятно бебе-въпрос на време и възможности-кой е пo- здрав?

 

Ако бъдещите родители не са поставени пред свършен факт и са решили да планират кога да се роди отрочето им, си струва да се запознаят с испанско проучване как се отразява сезонът на раждането върху здравето на бебето. И ако влиянието на месеца все още не е потвърдено от астрологична гледна точка, то от биологична - напълно. Всъщност изследването потвърждава твърденията на други учени още от 1930 г.

Зимните бебета имат твърдия характер на своя сезон - те са целеустремени и организирани, но от това страда емоционалното им състояние. При тях има по-голяма вероятност да развият психично разстройство и нарушение на централната нервна система, освен това са по-податливи на простуда и остри респираторни вирусни инфекции.

Известни са ни ползите от витамин Д за организма и сега към тях се добавя още една - родените през лятото бебета са по-здрави, стават оптимисти в живота и освен това имат по-висок ръст от останалите.

Провървяло им е и на тези, които са се родили през есента, особено ранната. При тях ползата е двойна - времето все още е достатъчно слънчево, почти като през лятото, а и майката, износила детето си през този сезон, се е хранила с по-голямо количество плодове и зеленчуци. Това кара учените да направят извод, че родените през есента имат предпоставки да бъдат дълголетници.